Itse remontoituna rakkain

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Jäsenemme Vahagoto eli Vähä Goto on raumalainen Jaana, jonka perheen koti on suloinen sekoitus hauskoja yksityiskohtia ja klassista harmoniaa.

itse remontoitu ruotsalaistalo

Asumme ns. ruotsalaistalossa Raumalla. Talo on rakennettu vuonna 1940, ja alun perin se on ollut yksikerroksinen, noin 70 neliön talo, jossa on ollut kaksi huonetta ja keittiö. Näitä samanlaisia taloja löytyy useasta Suomen kaupungista. Talot ovat oman aikansa tyyppitaloja.

Image title

Ostimme talon kesällä 2014. Isot perusremontit, kuten katto ja salaojat oli tehty edellisen omistajan toimesta, mutta sisältä talo kaipasi päivitystä. Teimme remontin, jossa uusittiin kaikki pinnat ja sähköt sekä parannettiin eristyksiä. Teimme lähes kaiken itse. Ensimmäisenä kesänä saimme yläkerran asuinhuoneet valmiiksi. Kellariin remontoimme pikku hiljaa yhden makuuhuoneen, kodinhoitotilan ja vaatehuoneen. Sauna on vielä remontoimatta.

Mieheni osaamisella toteutui moni ratkaisu

Mieheni opiskelee käsityönopettajaksi. Hänen osaamisensa ansiosta moni tekninen ratkaisu saatiin toteutettua juuri niin kuin halusimme. Mieheni esimerkiksi teki meille uudet portaat. Itse olen yrittäjänä lasten lifestyle -liikkeessä, joten sieltä tulee tuotteita ja vaikutteita sisustukseemme.

Image title

Kotimme tyyli on selkeä ja raikas. Käytössä on mustaa, harmaata ja valkoista. Tyttäremme huoneessa on käytetty myös muita värejä. Esikuvana on ollut tanskalainen sisutustyyli, jota olen soveltanut hyvin vapaasti :)

Sisustustyylini on elänyt vuosien varrella, mutta tietyt peruselementit ovat olleet aina mukana. Ennen makuni oli hieman minimalistisempi ja modernimpi.

Parasta on valo ja boheemi piha

Parasta täällä on valo, jota koko talo tuntuu olevan täynnä. Asuntoesittelyssä, ihastuimme ensimmäisenä talon valoisuuteen, vaikka muuten talo ei kovin houkutteleva sisältä ollutkaan. Remontissa avarsimme vielä oviaukkoja ja kaadoimme muutaman turhan seinän saadaksemme lisää avaruutta tilaan.

Pihamme on kesäisin ihana. Siellä kasvaa vanhoja omenapuita ja syreeniä. Sydän melkein pakahtuu, kun tulen näin alkukesän päivinä kotiin ja näen kukkivan omenapuun. Puutarhaa hoidetaan hyvin boheemisti, se saa vähän rehottaa :)

Image title

Enää minua ei ärsytä mikään, mutta remontin toisen osan eli kellarin remontointi oli hidasta, koska tyttäremme syntyi keskelle sitä. Remontointi ei ollutkaan enää niin sujuvaa pienen vauvan kanssa. Hätäisenä ihmisenä, joka on tottunut saamaan asioita aikaa nopeasti, junnaaminen paikallaan kiristi välillä hermoja.

Keittiön yläkaapit olivat ehdoton ei

Monet vieraat ihmettelevät miten talo onkin sisältä niin avara, koska ulkoa päin talo on niin pieni. Valon määrään ja värimaailman harmonisuuteen moni kiinnittää huomiota. Keittiön yläkaappien puuttuminen saa myös osakseen huomiota :D

Ne olivat minulle remontissa ehdoton ei. En osaa edes sanoa miksi, mutta niitä en halunnut yläkaappeja meidän keittiöön. Väreistä en sano ei koskaan, koska nuoruuden sisutusväri sininen, jota ajattelin inhoavani loppu elämäni, on taas hiljalleen hiipimässä takaisin sisutukseen.


Katso lisää kuvia tästä kodista. Voit seurata Vähä Gotoa myös Instagramissa.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia