"Välttelen heräteostoksia kuin ruttoa"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

2xilo eli Jenni on 26-vuotias sisustus- ja kalusteartesaani, jolla on hyvin selkeä näkemys kodin tyylistä. Hän on myös siivousintoilija, joka harkitsee jokaista esinehankintaa huolellisesti.

Ei krääsää vaan designia ja taidetta

Asun avopuolisoni kanssa pari vuotta vanhassa paritalon puolikkaassa Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla. Asumme tällä hetkellä vuokralla ja mietimme elämämme tarkempaa suuntaa vielä. Mieheni kaksi lasta ovat myös osana tuomassa kotiimme väriä ja elämää. Kodissamme on yleisten tilojen lisäksi kaksi makuuhuonetta. Tilaa on riittävästi, mutta ei varsinaisesti kyllä liikaakaan.

Image title

Kotini tyyli on selkeälinjainen ja skandinaavinen. Sisustuksen suhteen minulla on hyvin selkeä näkemys, enkä kestä ylimääräistä tavaraa tai ns. krääsää. Sommitelmia saa olla, mutta nekin pitää olla tarkasti harkittuja ja sopivissa määrin.

Olen sisustuksen osalta uuden tavaran hankkijana todella tarkkaan ja pitkään miettivä. Välttelen kuin ruttoa ns. heräteostoksia ja pyrin aina panostamaan ajattomuuteen, laatuun ja designiin. En ole ns. kausisisustaja vaan sisustuksessani pyrin miettimään ratkaisuja niin. että ne kestäisivät aikaa. Mukavaa pientä twistiä ja persoonaa saan kotiimme omilla pienillä diy-jutuilla sekä omalla taiteellaani.

Image title

Ammattilaiselle pistää pienetkin asiat silmään

Hyvin pitkälti vastaan itse sisustuspäätöksistä, mutta kysyn mieheltäni kyllä aina mielipidettä. Ja onnekseni (tai epäonnekseni) hänelläkin on hyvin selkeä ja oma vahva makunsa ja mielipiteensä. Onneksi ne kulkevat kuitenkin meillä aika hyvin samaa tietä. :)

Kodissamme parasta on se, että vuokra-asunnoksi se on hyvin nykyaikainen ja neutraali. Mikään pintamateriaali tai kiinteät kalusteet eivät pistä silmään ja ovat toimivia. Kalusteita ja sisustuksia vuosia suunnitelleena kuitenkin tottakai pistää silmään pienetkin asiat ja keittiöstä haluaisin esimerkiksi integroida kaikki koneet ja saada uunin kalusteeseen ja lieden tasoon upotettuna. Ja teräsallas ja sen yllä loistava loisteputkivalaisin ovat yksi eniten ärsyttäviä juttuja.

Image title

Muuten olen hyvin tyytyväinen, vaikka tekisinkin kaikki aivan toisin jos saisin itse lähtä alusta alkaen rakentamaan.

Salaisuus oven takana....

Tällä hetkellä haaveilen molempiin makuuhuoneisiin design-valaisimia, jotka molemmat ovat olleet hakusella jo pitkään. Talvi on jo kohta tulossa, joten valaisimien pitäisi kohta alkaa jo löytyä :) Muuten käy aika pimeäksi kun entiset on jo myyty.

Image title

Vieraamme kommentoivat yleensä siisteyttä (siivousintoilija täällä hei), avaruttaa ja kevyttä sisustusta. Makuuhuoneet, molemmat ovat yleensä eniten ihastuttaneet rentoudellaan. Lisäksi huomiota tietysti saavat minun taiteeni, jota on ympäri ämpäri asuntoa esillä.

Varsinaista kotiin liittyen kommelluista ei tule nyt mieleeni, mutta yksi asia on joka ei varmasti tule koskaan, ikinä koskaan näkyviin ja toivon, että sitä vieraatkaan ei koskaan huomaa. On nimittäin tv meidän makuuhuoneessa. Onneksi sen pystyi sijoittamaan niin, että se on huoneeseen tullessa vasemmalla seinällä, samalla seinällä siis kuin ovi. Tällöin se jää suurimmalta osalta huomaamatta. Mutta annoin periksi ja nyt se on siellä :D


Katso kaikki 2xilon kuvat hänen albumeistaan.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia