"Tärkeintä on tunnelma ja fiilistely"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Sanelmuksen sympaattisessa retokodissa fiilistellään vanhoilla esineillä ja huomioidaan kissat. "Mummolameiningin" vastapainoksi sisustukseen on valittu moderneja yksityiskohtia.

EMme halua asua museossa

Olen Sanna, 31 vuotta. Asun mieheni ja 3 kissan kanssa vuonna 1922 rakennetussa omakotitalossa Pirkanmaalla. Talo on alunperin hirsitalo ja sitä on laajennettu vuosien saatossa pariinkin otteeseen. Olemme tehneet itse pintaremonttia, tavoitteena palauttaa vanhan talon tunnelmaa takaisin oma tyyli huomioiden. Suurimmat remontit oli jo tehty edellisen asukkaan toimesta.

Image title

Kotimme tyyli koostuu vanhoista huonekaluista, kirpputorilöydöistä ja suvun aarteista. Räsymatot tuovat väriä. Tavoite ei ole asua kuitenkaan museossa vaan tykkään raikastaa ja ryhdistää tiloja mustalla ja uusilla moderneillakin asioilla. Vuodeajat tuovat oman muutoksensa myös kotiin, kesällä on kirkkaita värejä, syksyä kohden murretumpaa.

Valmistautuminen jouluun alkaa hyvissä ajoin marraskuussa, jolloin koti alkaa muistutta joskus jo kukkakauppaa. Tärkeintä on tunnelma ja fiilistely, ja että kissatkin viihtyvät.

Image title

Lautakasa ja aarrekuoppa

Olen teini-ikäisestä saakka pitänyt kaikesta retrosta ja vanhoista jutuista, värit ovat intohimoni kohde. Vuosien varrella sisustustyylini on mennyt kuitenkin harmonisempaan suuntaan.

Parasta kodissamme on valoisa kuisti, johon ihastuin ensimmäisenä. Siellä kelpaa kukkien olla ja aamukahvi maistuu. Vieraatkin viihtyvät. Ärsyttävintä kodissa on remontin keskeneräisyys ja säilytystilojen puute. Toisaalta on hyvä olla maltillinen, alkuperäiset suunnitelmat kun tuppaavat aina muuttua.

Image title

Pihasauna ja sen pukuhuone lautaseinineen herättää yleensä vieraiden mielenkiinnon. Pihan nurkalta löytyi kasa harmaantuneita lautoja, jotka saivat uuden elämän piharakennuksessa. Metsästä löytyi myöskin "aarrekuoppa" josta olen käynyt pelastamassa ihania ruosteromuja.

Kuisti on suosittu myöskin eläinten keskuudessa, kissat viihtyvät. Lisäksi yhtenä päivänä harakka lensi sisään ja räpiköi niin, että pelargonit vaan pöllysi :)


Katso lisää kuvia Sanelmuksen ihanasta kodista.


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia