Meidän kodissa parasta on tunnelma

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Meidanharmoniaa -nimimerkin Minna asustaa Hangossa 1998 valmistuneessa rivitaloasunnossa poikansa kanssa. Talossa on 132 neliötä kahdessa kerroksessa. Kotia sisustetaan selkeän yksinkertaisella tyylillä, väreinä suositaan mustaa ja valkoista höystettynä ripauksella harmaata ja tummaa puuta.
Image title

On meillä sentään yksi väriläiskäkin, keittiön punainen taulu. Tyylini on sekamelska kaikkea, uutta, vanhaa, perittyä ja saatua. Esineitä olen vuosien mittaan karsinut tarkkaan ja jäljelle on jäänyt vain ne tärkeimmät ja rakkaimmat. Olen pikkutarkka ja kaikilla esineillä täytyy olla oma paikka. En kestä tavararöykkiöitä.

Tavarat ja esineet tulevat meille useimmiten ihan sattumalta. Ne on yleensä jonkun ylijäämää tai löydettyä, harvoin teen hankintoja suunnitellusti tai ostan jotain uutta. Kun uusi esine tulee meille, etsii se usien paikkaansa ja todella usein uuden esineen tulo aiheuttaa esineiden kiertokulun kodissa.

Pienellä budjetilla ja itse tehden

Suurempi viimeksi hankittu esine on varmasti Vitran Dar -tuoli ja siitäkin on jo useampi vuosi aikaa. Toki jotain pientä on tullut hankittua, Mikki Hiiri -juliste vähän aikaa sitten ja viime talvena ostin viherkasvin. Meillä ei hirveästi kulu rahaa sisustamiseen vaan sisustushaaveita toteutetaan paljon myös itse väsäämällä ja tuunaamalla.

Image title

parasta on tunnelma ja pergola

Haaveilen korkeista huoneista ja kivitalosta, joten kotimme on täysi vastakohta sille. Olen kuitenkin yrittänyt luoda kotiini viihtyisän tunnelman ja puitteista riippumatta pidän kodistamme ihan hurjasti.

Pieni suojainen pihan on ehdoton suosikkini kodissamme. Aikaisin keväällä sinne siirrymme ja siellä pitkälle syksyyn oleilemme. Pergola on myös syntynyt vähän vahingossa ja se onkin hyvä esimerkki siitä miten sisustan. En ole ostanut sinne mitään vaan kaikki esineet on ilmaiseksi saatu, kotoa löydetty tai itse nikkaroitu. Keräsin sinne kaiken ylimääräisen, sohvan suojana on esimerkiksi vanhat verhot ja verhotankoina taas poikani tekemät puukepit.

Ideoita melkein mistä vaan

Rakastan eri kuvapankkeja ja uppoudun niiden maailmaan pitkiksi ajoiksi. Sieltä ideat jäävät alitajuntaani ja jonain kauniina päivänä ne toteutetaan kodissa. Ystävien kauniit kodit inspiroivat myös suuresti. Usein kyläilyjen jälkeen koti jollain tapaa kokee muutoksen. Toki kauniit sisustuslehdet ja blogit ovat myös inspiraation lähteitäni. Kuvittelen ettei minuun trendit vaikuta, mutta ne silti salakavalasti hiipivät mieleeni.

Image title

Haluaisin olla rohkeampi sisustaja

Ei pidä koskaan sanoa ei koskaan, se on tullut todistettua moneen kertaan. Haluan että kodissani on harmoninen tunnelma ja minulle suht väritön ympäristö, joten en voisi kuvitella asuvani hyvin värikkäässä kodissa, vaikka sellaisia suunnattomasti ihailenkin. 

Myös suuret tavaramäärät saavat minut ahdistumaan, selkeä yksinkertainen ympäristö saa minut innostumaan ja inspiroitumaan. En kuitenkaan sano millekään esineelle tai tavaralle ei, koska jossain tietyssä ympäristössä yllättäviinkin esineisiin yhdistettynä niistä voi syntyä todella upea ja ennakkoluuloton kokonaisuus. 

Haaveita ja valintoja

Kohta 20-vuotta olen asunut tässä kodissa ja se on minulle erityisen rakas. Toki tulevaisuudessa, poikani muutettua omilleen, tulee varmasti eteen valintoja joten edessä on joko iso remontti tai muutto. Paljon olisi kotona tehtävää, kun tämä itse-remontoija on omin pikku kätösin vähän väsäillyt hetken mielijohteesta.

Maalasin mm. 4-vuotta sitten laminaattilattian ja onnistuin sen jo naarmuttamaan pahasti kun siirtelin huonekaluja, joten se olisi hyvä maalata uudestaan. Työtasot keittiössä myös maalasin, kun halusin ne mustaksi. Nyt nekin kaipaavat jo uutta maalia. Kylpyhuone olisi myös ihana nykyaikaistaa ja tietysti keittiökin. Olohuoneen taulukollaasiin kaipaisin uusia tauluja ja ehkä hieman väriä (ainakin pieneksi hetkeksi). Niin ja jos saisin tänne ne korkeat huoneet ja syvät ikkunalaudat. Lista taitaa olla loputon, mutta ainahan on mukava haaveilla.


Lisää kuvia Minnan kodista löydät tästä.

Kurkista myös Minnan blogiin www.meidanharmoniaa.fi


Image titleKommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia