Esteetikot yhdessä

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Olemme Marjukka ja Elisa ja kirjoitamme yhdessä blogia nimeltä 2 for living. Marjukka on Elisan kahden pienen pojan täti ja aikanaan huomasimme, että tämän lisäksi meitä yhdistää myös rakkaus valokuvaukseen ja kaikenlaisiin tee-se-itse-projekteihin. Silloin syntyi blogimme, jossa pääsee seuraamaan meidän kotiemme erilaisia sisustustyylejä sekä yhdessä toteuttamiamme projekteja.

Marjukka:

Image titleOlen 32-vuotias, asun Helsingissä 80-neliöisessä, kaksikerroksisessa kerrostalossa mieheni ja pienen koirani kanssa. Kotimme on valoisa ja pohjaratkaisultaan jopa hieman loftimainen - Yläkertamme on parvimaisesti rakennettu alakerran päälle ja parhaimmillaan vaajaan viisimetrisen huonekorkeuden vuoksi asunto on mukavan avointa tilaa. Yläkerran makuuhuoneen lasiseinän läpi avautuu näkymä olohuoneeseemme, joten valo pääsee läpi koko asunnon.

Isompia sisustushankintoja meillä tehdään hyvin harkitusti ja uutta ostetaan harvoin. BoConceptin valikoimasta löydän eniten omaan sisustusmakuuni sopivia tuotteita, mutta yhtä lailla meiltä löytyy myös Ikeaa ja vintage-kalusteita. Viimeisin sisustushankintamme oli suuri taulu olohuoneeseemme - teetimme 1m x 1,5m kokoisen taulun katutaiteilijana tunnetun Banksyn teoksesta "Praying Boy".
Image title

Parasta kodissamme on kaksikerroksisuus, valoisuus ja huonekorkeus.

Ideoita ja inspiraatiota sisustukseen löydän eniten Pinterestistä ja Instagramista. Rakastan myös perinteisiä sisustuslehtiä, vaikka niitä harvemmin tuleekin nykyään luettua.

Image titleKoskaan ei saisi sanoa "ei koskaan", mutta Marimekon Unikko-kuosia kodissamme ei tulla koskaan näkemään. 

Olen ikuinen haaveilija mitä tulee sisustamiseen ja mielessäni olen myös remontoinut kotiamme jo monta vuotta. Seuraavia realistisia suunnitelmia kotimme sisustukseen on kuitenkin kokeilla olohuoneessa täyspitkiä verhoja sekä hankkia makuuhuoneeseen uudet yöpöydät.


Elisa:

Image titleOlen Elisa, 27-vuotias, asun kerrostalokolmiossa lähellä pääkaupunkiseutua 4- ja 5-vuotiaiden poikieni kanssa. Muutimme tähän 70-neliöiseen kotiin reilu vuosi sitten, jolloin remontoimme suuren osan kotia täysin uusiksi. Olemme todella aktiivinen perhe ja kodissa onkin tärkeää meille sen toimivuus arjen keskellä. Toisaalta kodin täytyy olla myös juurikin se lepopaikka jossa on hyvä olla ja rauhoittua.

Haluan pitää värisävyt luonnonläheisinä ja hillittyinä, jotta koti saisi olla juurikin se paikka jossa rauhoittua. Monet kuvailevat kotiani vaaleaksi, aina siistiksi ja tarkoin mietityksi kokonaisuudeksi. Mieleni ei myöskään koskaan lepää mikäli lattioilla lojuisi tavaraa. Turhan tavaran karsiminen ja kaappien toimiva järjestys ovatkin minun salainen aseeni kodin siisteyden ylläpitämisessä.
Image titleViimeisen kuukauden aikana olen sisustellut erityisesti lastenhuonetta ja uusimpia sisustushankintoja ovatkin tähän tilaan Ikean Ivar-kaappi sekä Marjukan kanssa itse tekemämme Tiipii, joka on varsinkin lasten suosikkipaikka.

Parasta kodissani on sen avoin pohjaratkaisu keittiö- ja olohuonetilassa, jonka saamiseksi kaadettin vuosi sitten seiniä. 

Lisäksi rakastan kotimme valoisuutta ja usein pysähdynkin ihastelemaan kun auringonvalo kulkee läpi asunnon.

Pinterest ja Instagram ovat minullakin käytössä päivittäin. Lisäksi inspiroidun myös kauniista, lähinnä sisustukseen liittyvistä kirjoista, lehdistä sekä blogeista.
Image title

Edellisen kotimme seinät oli täytetty oranssin ja violetin värisävyillä sinne muuttaessani. Sanomattakin selvää että maalasin ne kaikki valkoiseksi, mutta edelleen nämä tulevat mieleeni ensimmäisenä kun mietin mitä en koskaan haluaisi kotiini. Myös musta on värinä sellainen jota en halua tuoda liikaa sisustukseen, itseasiassa etsiä saa jonkin aikaa ennen kun kodistamme löytää mustan tavaran. Tässä olen kuitenkin jo ajatuksissani kääntänyt hieman kelkkaani, sillä voisin kuvitella tuovani myös hieman mustia yksityiskohtia kotiimme - toteutus seuraa sitten aina jonkin verran perässä.

Mielessäni on ollut jo onkin aikaa maalata joku seinä hieman vahvemmalla värillä, kenties betonia jäljittelevä tai tummanvihreä seinä ovat varteenotettavat ehdokkaat. Odottelen tuntumaa siitä onko tämä vain ohimenevä vaihe vai pitääkö oikeasti tarttua maalitelaan. Huonekaluista seuraavaksi hankintalistalla on ehdottomoasti jo kauan haaveilemani sohvapöytä, jonka päälle sijoittaisin viikonlopuksi hankitut leikkokukat. Sohvapöydän asetelmat taitavat siis olla päätetty jo ennen sitä itse pöytää.


2 for living-blogia pääset lukemaan tästä ja StyleRoomista löydät Marjukan ja Elisan nimimerkillä 2forliving.


Image title


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia