Sisäovilla särmää sisustukseen

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
(Yhteistyössä JELD-WEN)
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi kotinne ovia? Että niihinkin panostamalla sisustukseen saisi aivan uutta tyyliä tai ytyä. Vaihtoehdoissa kun löytyy paljon muutakin kuin sitä valkoista....


Kysyimme JELD-WENin markkinointipäälliköltä Leila Korvenrannalta vinkkejä siihen, miten ovillakin voi sisustaa.

1. Miksi sisustajan kannattaisi satsata sisäoviin? Mitä ekstraa ne antavat kodille?
Ajattelepa monta sisäovea kodissasi on ja kuinka keskeisillä paikoilla ne ovat. Ovet ovat iso osa kodin seinäpinta-alaa, joten mikset käyttäisi näyttäviä ovia tukemaan kotisi muuta sisustusta.

2. Mitä eri käyttötarkoituksia sisäovilla on?
Sisäovi esimerkiksi suojaa katseilta, jakaa ja yhdistää tiloja, antaa omaa rauhaa sekä eristää ääntä, hajuja ja tulipalon varalta.

3. Mitä sellaisia vaihtoehtoja sisäovissa on, mitä suomalaiset eivät yleensä tule edes ajatelleeksi?
Yllättävän usein luullaan, että ovivaihtoehtoja on tasan kaksi: kevyt tasainen laakaovi tai kevyt 3-peilinen ovi. Ja valkoisia totta kai. Onneksi ovivalikoima ei ole näin niukka. On kuitenkin paljon ihania ovivaihtoehtoja sisustukseen sopivaksi: minkä tahansa värisiä massiivilaakaovia, vaaka- ja pystyviilutettuja ovia, näyttäviä lasitettuja ovia, eri tyylisuuntiin sopivia lasiristikoita ja kuviointeja. On liitutauluovia, peililasiovia, liukuovia ja kokolasisia ovia.


4. Minkälainen operaatio sisäovien vaihto on asukkaalle? Mitä pitää ottaa huomioon?
Ovea ostaessa pitää tietää oven moduulikoko (esim. 9 x 21M) ja onko ovi oikeakätinen vai vasenkätinen. Oven voi vaihtaa kolmella tapaa.
• Helpoin on vaihtaa pelkkä ovilevy: vanhan ovilevyn saranoiden rampamuhviruuveja löysätään, nostetaan vanha ovi saranoilta, nostetaan uusi ovi saranoille ja kiristetään ruuvit. Ja kappas, aikaa meni alle 10 minuuttia.
• Jos saranat eivät ole symmetriset ja uusien ovien kanssa yhteensopivat, voi ostaa ovilevyn yhteydessä vaihtosaranapaketin. Tällöin ovilevyn lisäksi karmiin vaihdetaan uudet saranat. Asennus kestää tässäkin tapauksessa vain alle puoli tuntia.
• Toisinaan pitää vaihtaa myös ovenkarmi, jos vanha on vaikkapa kulunut ja kiero. Karmin vaihtamiseen tarvitaan jo vähän remontointiosaamista ja tarkkuutta.
Asennusohjeita löydät esimerkiksi täältä: http://www.jeld-wen.fi/ohjeet/asennus_ja_huolto_ohjeet/

5. Mitkä ovat tämän hetken sisäovitrendit tai kuumat uutuudet?
Sisäoviratkaisuna nouseva trendi on liukuovet. Liukuovien suosion selittää se, että ne vievät vain vähän lattiapinta-alaa ja tila ovat helposti jaettavissa yhdestä kahdeksi.
Sisäovien trendivärejä ovat tummanharmaa ja musta – tämä huomattiin muun muassa viimeksi Asuntomessuilla. Dramaattiset ja jykevät värit sopivat hyvin moderniin sisustamiseen.


6. Muita vinkkejä ovien valintaan?
Sisustustarroilla saa vanhoihin laakaoviin uuden ilmeen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että joidenkin tarrojen liimapinta on niin tehokas, että oven maalipinta voi vaurioituja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarroitetun oven takuu raukeaa tarrojen liimailuun.
Lastenhuoneen ehdoton hitti on liitutauluovi, joka on käytävän puolella aivan samannäköinen kuin tyylikäs valkoinen yksipeilinen Trend-peiliovi. Tämän ovimallin toiselle puolella voi liitutaulun sijaan valita myös peililasin, jolloin ovi sopii vaikkapa vaatehuoneeseen tai eteiseen.

Katso lisää ovi-ideoita JELD-WENin albumista .

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia