Mystisen tunnelman luoja

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Joitain kuvia katsellessa tulee erityisen vahva tunne siitä, että tuohon kotiin tahtoisi päästä käppäilemään. Kamichan persoonallinen, tummasävyinen ja jollain tavalla mystinen koti on yksi tällaisista. Myös Kamichan kuvat ovat kauniita. Tututustutaan tyyppiin tyylin takana. (kaikki kuvat by Kamicha)


1. Miten ja missä asut?

Raaseporissa, 20-luvulla Terijoelta tuodussa puutalossa, joka rakennettiin nykyiselle paikalleen työläisten asunnoksi. Vähän tavallista rintamamiestaloa suuremmassa huvilassa oli 20-luvulla neljä asuntoa - ja varmasti vilkas pihapiiri! Pääsisipä kurkistamaan… Asuinkumppaneina puoliso ja kolme kissaa.

2. Mitä vieraat yleensä sanovat, kun tulevat teille ensimmäistä kertaa?

Lainaan nyt siskoani, joka totesi, että onpa sielukas koti.

3. Kuvaile itseäsi sisustajana viidellä sanalla?

Olen ennakkoluuloton sekoittelija, suurpiirteinen ja käytännöllinen tunnelmien tavoittelija.


4. Kerro kolme asiaa, joista olet kodissasi ylpeä?

Kodin monikerroksinen historia on ihastuttava lähtökohta sisustamiselle. Taloa ei ole myöskään remontoitu, hiottu ja siloteltu hengettömäksi, sen historia näkyy ja tuntuu.

Sekalainen huonekalukokoelmamme tuntuu aina istuvan kotiin kuin kotiin - tälläkin kertaa sitä vaan täydennettiin kuistin romurautatuoleilla ja yhdellä hyllyllä. En arvosta kertakäyttökulttuuria, joka tuntuu hiipivän myös sisustamisen puolelle.

Erillinen saunarakennus. Miksi ihmeessä näin ei enää nykyisin tehdä haja-asutusalueilla? Jokainen saunakerta on pieni rentoutumismatka. Puhumattakaan siitä, että pyykkihuolto pysyy kokonaan poissa silmistä saunarakennuksen puolella.

5. Mitä suunnittelet tai teet tällä hetkellä kodissasi (tai pihassasi)?

Heh, suunnitelmia riittää!
Sisällä kolme kunnostamatonta huonetta valmistuvat pikku hiljaa, sikäli mikäli projekti ei kaadu sisäkattojen hiomisen inhottavuuteen :D. Yhdestä valmistuu ateljeehuone käsityö- ja taideprojekteille, yhdestä työ/vierashuone ja yhdestä vieraskamari.

Kylpyhuone on pakko remontoida, suunnittelemme sen siirtämistä uuteen kuistitilaan. Talossa on ollut sisääntulokuisti, joka on purettu - tuulikaapiton ja ahdas eteinen on ehkä talon ainoa varsinainen ongelmakohta käyttönäkökulmasta - ja kuisti ratkaisisi senkin. Vanhan kylpyhuoneen tilalle saadaan pieni WC ja tarpeellista vaatesäilytystilaa - ja talon vanhan hirsikehikon sisään minimaaliset vesivedot ja höyryrasitus.

Ja tähän aikaan vuodesta on mielessä tietenkin puutarha! Huvilan pihalla on ihanat lähtökohdat, vähitellen olisi tarkoitus viedä pihaa enemmän varjoisan ja villin puutarhan suuntaan. Nurmikkoa vähemmän, helppohoitoista aluskasvillisuutta enemmän, lisää pensaita ja köynnöksiä. Pionipenkki! Havut puuttuvat pihalta melkein kokonaan, niitä kaipaan etenkin talvinäkymää somistamaan. Ja hyötypuutarhanhoidon saloihin täytyy tietysti myös perehtyä!

Pihan vanhan vajan alakehikko on kaivettava ilmaan, paikoittainen maakosketus on jo lahottanut sitä. Vajan ympäristö kaipaa muutenkin siistimistä. Alun perin pihapiiriin kuuluvana sekin halutaan säilyttää - ja tilaa vajassa on reilusti polttopuille, pölkupyörille ja puutarhavälineille.


6. Mitä esinettä/väriä/materiaalia et missään nimessä ottaisi kotiisi?

Jaa-a. En ole suuri muovin ystävä, mutta en kovin ehdoton asian suhteen, muovi voi olla myös hauskan kontrastinen.

En pidä kalustelevyistä huonon korjattavuuden ja ruman ikääntymisen takia. Topattujen huonekalujen rakenteissa näitä voi käyttää, mutta pintoina ovat surkea kertakäyttövaihtoehto.

7. Mikä on suurin kotiin tai asumiseen liittyvä unelmasi?

Huvila on jo melko lähellä unelmaa ja monipuoliseen puuhailuun on jäänyt vajaassa vuodessa aivan koukkuun. Aikaisemmin unelma taisi olla väljä tehdasloft Helsingissä. Nyt saattaisin ottaa mieluummin kokonaisena pihapiirinä hyvin säilyneen maatilan Lounais-Suomesta ja rannikolta - hirsirunkoinen ja vähän kartanohenkinen päärakennus isoilla vanhoilla ikkunoilla, kiitos! Tai mikä ettei calvadostila Ranskasta! Näin siis, jos elämän realiteetteja ei tarvitse huomioida.


8. Oletko jo löytänyt StyleRoomista jäseniä, joiden tyylistä ja kodeista pidät? Paljasta muutama.

Totta kai!
Rawdesignblog on myös blogisuosikkini, tyyli hyväilee etenkin kaupunkiasumisen estetiikantajuani.
Mysecondhandlife - ihastuttavaa valkoisten pintojen päälle rakenneltua varmakätistä sekoittelua ja hienoja DIY-projekteja.
Trendikkäät ja silti elämänmakuiset Kotipalapeli ja Weekdaycarnival.
Jäseneltä maallaonmukavaa odotan kieli pitkällä lisää materiaalia, vapaa-ajankodin puutarha näyttää aivan hurmaavalta. Myös MinnaK:n pari sneak peek -kuvaa ovat herättäneet uteliaisuuden.

Kiitos Kamicha - me emme malta odottaa lisää kuvia ja inspiraatiota sinulta!
Tästä pääset kurkkaamaan myös Kamichan ihanaan blogiin.

- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia