8 vinkkiä kesäkeitaaseen

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Tästä alkaa parveke-, terassi- ja pihasisustamisen teemaviikot. Ensimmäiset piristävät ja helposti toteutettavat vinkit antaa AVOTAKKA-lehden toimitus.


1. Säilytä tyylillä
Kuva: Hanna Marttinen
Kevyt metallihyllykkö sopii hyvin parvekkeen nurkkaan ja antaa lasku- ja säilytystilaa vihertarvikkeille. Jos parvekkeellasi on vapaata seinää, tee hauskat cityviljelijän taulut vanhoista kehyksistä, liitutaulumaalista ja vanerilevystä.

2. Rakenna teema
Kuva: Heidi Strengell
Pienikin parveke piristyy, kun sen somistaa hauskalla teemalla. Trooppinen tikibaaritunnelma syntyy eksoottisista silkkikukista, värikkäistä tekstiileistä, säänkestävälle Viscom-levylle painetusta kuvatulosteesta ja hauskasta bambusälepaneloinnista.


3. Tikkaat hyllyksi
Kuva: Johanna Kinnari
Vanhat patinoituneet tikapuut ovat pienen terassin ja parvekkeen monitoimikaluste. Asettele tikkaile erikokoisia ja -värisiä kukkaruukkuja. Lempikirjat ja kahvimukitkin mahtuvat hyvin joukkoon. Korkealla tikashyllyllä voit hyvin peittää myös parvekkeesi mahdolliset epäesteettiset kohdat.

4. Eriparit yhteen
Kuva: Johanna Kinnari
Puutarhakalusteiden ei tarvitse olla keskenään samanlaisia. Yhdistele rohkeasti romanttista rottinkia ja värikkäästi maalattua metallia. Luonnonvärin seuraksi sopii pirteä piristesävy. Hanki sellaisia kalusteita, joita voit käyttää sekä sisällä että ulkona.


5. Mekosta tyyny
Kuva: Joonas Vuorinen
Hellemekosta syntyy käden käänteessä tuubityyny, jonka voi ottaa yhtä nopeasti takaisin käyttöön. Työnnä hihattoman hellemekon sisään vanua tai esimerkiksi vanha täkki. Sulje päät kankaaseen sointuvalla narulla tai vaikka nahkaremmeillä.

6. Sisusta ympäristö
Kuva: Toni Härkönen
Jos terassisi reunalla on yksi puu tai parvekkeen kaiteessa on jännittävät muodot, hyödynnä ne somistuksessa. Ripusta puuhun erilaisia lyhtyjä ja kiedo kaiteen ympäri kaunis valosarja. Riippukeinu sopii hyvin myös parvekkeelle, mikäli rakenteet kestävät sen ripustuksen.


7. Huonekasvit ulos
Kuva: Pablo Latorre
Pieni parveke tai terassi muuttuu nopeasti viherkeitaaksi, kun kiikutat sisäkasvisi ulos kesäkukkien ja muiden istutusten seuraksi. Saat tilasta kutsuvan, kun yhdistät erilaisia materiaaleja ja erikorkuisia kasveja.

8. Sommittele ryhmiä
Kuva: Toni Härkönen
Tunnelmasta tulee intensiivisempi ja hallitumpi, kun kokoat parvekkeen tai terassin kasvit näyttäväksi ryhmäksi. Yhdistä erikorkuisia ja eri materiaaleista olevia istutusastioita ja täytä ne tuoksuvilla yrteillä ja esimerkiksi kaislakimpulla.

Minkä idean sinä ottaisit käyttöösi? Minä haaveilen omasta, upottavasta riippukeinusta... ensin pitäisi vain olla se piha. Tai edes parveke.

Katso myös Avotakan albumista huikea muodonmuutos siitä miten ankea terassi herätettiin uuteen eloon! Lisää ideoita löydät myös lehden omalta sivulta www.avotakka.fi

- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia