Kaksi kulmaa ja kaksi pulmaa

annaarokivi

Bloggasi NL

Julkaistu sitten

Image title

Image title

Image title

Olen kuluneen viikon ollut niin addiktoitunut Scribd in lukuelämyksiin, etten ole muuta tehnytkään töistä kotiin tultuani. Olen vain lukenut ja lukenut. Lukeminen on myös viikonloppuni pähkinänkuoressa. Päätin perjantaina etten aio tehdä yhtään mitään muuta, kuin rentoutua koko viikonlopun sitkeän flunssanpoikasen seurattua minua jo viime viikonlopusta kuluneeseen viikkoon.

Ensi viikolla aion kuitenkin napata taas härkää sarvista ja jatkaa sisustusprokkistani. Myönnyin nimittäin viime viikolla siihen, että meille tulisi olohuoneeseen niin sanottu kotitoimisto tai arkikielellä datisnurkka. Kokonaisen kuukauden sain pidettyä moisen poissa asunnostamme, mutta viime viikonloppuna sen vihdoin lavaoshvamme viereen kokosin. Mies oli esittänyt liian monta hyvää syytä ja minulta alkoivat loppua hyvät vastaväitteet.

Ja siihen se sopiikin vallan mainiosti, kattopalkki erottaa sen sopivasti olohuoneen rennosta löhötunnelmasta. Mutta, mutta...Ajattelin ensin, että survaisen mustan ikean pöydän jalkoineen vanhasta asunnostamme vinon katon alle ja annan toimiston olla muodottomana ja jokseenkin illan hämärtyessä näkymättömänä möhkäleenä nurkassa.

Nyt kuitenkin sisäinen sisustajani ei voi olla kajoamatta nurkkaukseen. Sen möhkälemäisyys ahdistaa ja jos kerran datanurkka on pakko saada tehdään se sitten kunnolla. Sekava keko nurkassa saa lähteä. Näin alkuun ikeasta pöydän alle saa muuttaa suoraviivaiset pukkijalat ja pöytään on saatava uusi vaalea pinnoite.

Kysymys kuuluukin, millainen? Ehkä Helsingin kodissa käytettyä vaaleaa puukuviota, kenties sitä kammoksumaani valkoista tai ehkä jopa villisti jotain marmorikuviota? Sehän ei ole suoranaisesti valkoinen...

Jo ennen työkulmauksen syntyä minulla oli ennestään jo to-do-listallani yksi pulmainen kulma. Nimittäin rappusten alla majaileva lipasto. Sain sen lahjaksi muutossa mieheltäni, enkä ole tohtinut hankkiutua siitä eroon. Eihän rakkauslahjaa voi heittää pois. En vain ole saanut vielä päähäni millaisen muodonmuutoksen tämä lipasto saisi. Vetimistä haluaisin eroon, mutta ne istuvat todella tiukassa ja pelkään, että pystyn ne korkeintaan maalaamaan. Aikani asiaa ihmeteltyäni ja sohvalta lipastoa haastavasti tuijoteltuani tulin siihen tulokseen, että sekin saa uuden pinnoitteen tai nyt ensialkuun ainakin ovet.

Päästään taas saman kysymyksen äärelle, millaiset? Ehkä samaa kuviointia kuin työpöydän kansi, jolloin tämä puoli asunnosta saa tietynlaisen punaisen langan. Tässäpä visainen pähkinä purtavaksi tulevalle viikolle.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia