Keittiön muodonmuutos

black.on.white

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Remontista on nyt kulunut aikaa muutamia kuukausia. Pikkuhiljaa ollaan saatu valmiiksi sellaisia pieniä, keskenjääneitä "projekteja". Nyt tuntuu todellakin siltä, että uurastus on kannattanut. Ajattelinkin ihan ensiksi näyttää millaisen muodonmuutoksen meidän keittiömme koki remontin yhteydessä. 

Vanha keittiö oli hyvässä kunnossa ikäänsä nähden, mutta halusimme päivittää sen nykypäivään. Keittiö oli L-muotoinen ja sen erotti olohuoneesta erillinen väliseinä. Tulimme samantien siihen tulokseen, että puramme väliseinän ja siirrämme siinä olevan jääkaapin tiskialtaan kanssa samalle seinälle. 

Image titleTässä vielä paikallaan oleva väliseinä. Oikealla meillä oli aikaisemmin siivouskaappi, jonka erotti keittiöstä myöskin pieni väliseinä. Nämä molemmat seinät saivat lähteä ja nykyään siivouskaapin paikalla onkin jääkaappi. 

Jääkaappiseinän purkamisessa olikin sitten omat haasteensa, koska seinän sisässä meni sähköt. Onneksi meidän taitava sähkömies kuitenkin sai viriteltyä valokatkaisimet ja pistorasiat uudelleen uusiin paikkoihin.
Image title

...niin ja siinä välivaiheessa näyttikin sitten tältä. Tässä asennellaan uutta laminaattia tulevien keittiön kaapistojen alapuolelle. 

Image title


Valitsimme uudeksi keittiöksemme Ikea-keittiön korkeakiiltovalkoisilla kaapinovilla sekä integroiduilla kodinkoneilla. Käytimme Ikean keittiösuunnittelupalvelua. Keittiön suunnittelu oli todella vaivatonta. Suunnittelija suunnitteli juuri meille sopivan keittiön mittojen ja toiveidemme perusteella


Kaadetun seinän tilalle tuli saareke, jossa on mukavasti säilytystilaa. Kattoon rakennettiin kehikko, joka maalattiin ja siihen asennettiin spottivalot. 

Tämä kuva on otettu oikeastaan aika piakkoin uuden keittiön valmistumisen jälkeen, kuten kuvasta ehkä saattaakin huomata ;)

Image title

Keittiön tasoiksi valitsimme Ikean mittatilaustyönä tehdyt korkeakiiltovalkoiset laminaattityötasot. Välitilasta poistimme kaakelit, tasoitimme seinäpinnat ja maalasimme kosteantilaan soveltuvalla Tikkurilan Luja-maalilla. Värisävy tietenkin sama yhtenäinen kun muualla asunnossa. Työtasoja valaisee sähkömiehen asentama led-valonauha.

Image title

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Alakaappien vetolaatikko-ratkaisut antavat huomattavasti paremmat säilytysmahdollisuudet meidän tarpeisiin, kun mitä tavallisilla kaapeilla olisi tullut.

Täytyy löytää vielä toinen musta Ikean Dalfred-baarijakkara, niin keittiössä alkaa olemaan valmista!


-Outi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia