Honkapirtin makkarissa

riittam

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Image title

Image title

Image title

Image title

Makuuhuone on melkolailla valmis, joten tässäpä siitä esittely. Talossa on kolme makkaria, joista suurimmasta tuli automaattisesti meidän kammari. Makuuhuoneessa on (tosi komeat) kaapistot, joten säilytystilaa on reilusti - kamaluudestaan huolimatta. Kaapisto lähtee jossain vaiheessa korjaukseen ja päivitetään se katseenkestäväksi ja otetaan kaikki tila hyötykäyttöön liukuovilla ja jollain säilytysjärjestelmällä. Mutta tämä sitten aikanaan. 

Makuuhuone on suuri, neliöitä on miltei 15, joten tilaa riittää reilusti. Makkari on talon päädyssä joten lämpö kiertää sinne vähän kehnosti. Täytyy katsoa joutuuko talveksi ostamaan jonkin lisäpatterin. Ilmalämpöpumppu on hankintalistalla ja sijoituspaikasta ei jäänyt kauheasti epäselvyyttä - tännehän se tulee. Makkariin paistaa aamuaurinko ja siellä viihtyvät hyvin myös kolme nelijalkaista. Niistä sisustukseen sopivin pääsi patsastelemaan kuviinkin...


Remonttia makkariin tehtiin käsittelemällä pinnat. Tummuneet mäntykatot maalattiin valkeaksi ja hirret käsiteltiin Tikkurilan paneeliässä hirsisuojalla, joka oli sävytetty valkeaksi. Kattolistat malaattiin ja lattialistat vaihdoimme kaikki uusiin. Ikkunanpielilaudat maalattiin. Ikkunanpielet odottavat maalausta, ehkä sitten ensi kesänä... 

Verhotanko vaihtui puisesta mäntyhirvityksestä metalliseen mustaan. Yöpöydät makkariin pitäisi hankkia ja sängynpääty on tekeillä - tai siis kunhan alottaisin joskus sitä tekemään... :D Onhan tässä pitkä talvi aikaa näppäillä kaikkea. 

Vanhan makkarimme kalusteista tänne päätyi sängyn lisäksi vaaterekki. Perunalaatikko-kenkätelineemme ei mahdu uuteen tuulikaappiimme kenkätelineeksi, joten uusiokäytin sen makkariimme lehtihyllyksi. Tuo valkea naulakko oli tosiaan talossa kodinhoitohuoneessa, niinkuin aiemmin kerroinkin. Hakusessa makkarin toiseen nurkkaan olisi jotain, mutten vielä edes tiedä mitä. Ehkä sinne jotain keksitään :) 

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia