"Vaalin mummun ja papan tunnelmaa"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Tsinnian kolmihenkinen perhe asuu hänen isovanhempiensa vanhassa talossa. Vaikka koti on täysin remontoitu, vanhat esineet ja lämmin tunnelma muistuttavat entisistä ajoista.

remonttiratkaisut ovat osoittautuneet oikeiksi

Asun Valkeakoskella aviomieheni ja kolmevuotiaan poikani kanssa. Löytyy meiltä myös kaksi karvaista perheenjäsentä. Kotimme on mummuni ja pappani 60-luvun alussa rakentama kaksikerroksinen täyskivitalo, joka sijaitsee rinteessä. Yläkerros näkyy tielle päin ja se on asuinkerros. Alakerrassa eli kellarikerroksessa sijaitsee iso talli, sauna ja kylpyhuone ja varastotilaa. Haaveissa on joskus sijoittaa alakertaan iso kodinhoitotila ja oleskelutilaa.

Image title

Asuinkerroksen remontoimme kokonaan vuonna 2012 ja nyt neljän vuoden asumisen jälkeen olen edelleen tyytyväinen valitsemiimme ratkaisuihin: valkoiseksi maalatut seinät, vaaleanharmaa laminaattilattia, keittiön remontoiminen u-malliseksi, vaatehuoneen muuttaminen suihkuksi ja varaavan takan rakentaminen.

Image title

Paras sisustus syntyy pikkuhiljaa

Olen oppinut sisustajana olemaan hätiköimättä. Pidän selkeydestä, mutta kuitenkin siitä, että kodissa näkyy millainen perhe siellä asuu ja myös viihtyy. Tykkään yhdistellä erilaisia tyylejä ja poimia juuri tiettyyn paikkaan sopivat yhdistelmät. Pyrin tuomaan jokaisen kohdan parhaat puolet esiin, enkä pelkää ideoida hullunkurisiakin asioita. Tykkään lukea lehtiä, lukea blogeja, tutkia instagramia ja pinterestiä etsiskellen uusia ideoita.

Nykyinen kotimme on mielestäni vihdoin löytänyt sen oikean tunnelman ja tyylin. Pidän, kun uutta ja vanhaa, designia ja kirpputorilöytöjä, modernia, tuunattua ja perittyä on yhdistelty. Ihanimmat huonekaluni ovatkin löytöjä kirppiksiltä tai perintöä mummulta.

Image title

Pidän kotimme kerroksellisuudesta ja siitä, että kaikki ei ole niin tarkkaan harkittua. Kotimme on elämänmakuinen ja siellä on hyvä olla. Mielestäni paras sisustus tulee, kun sitä ajan kanssa kootaan ja tavaroita hankitaan pikku hiljaa.

"Mies hillitsee korkealentoisia suunnitelmiani"

Pääasiassa minä vastaan kotimme sisustuksesta, mutta toki aina kerron ideoitani miehelleni ja yhdessä päätetään tulisiko jokin toimimaan vai ei. Mies hillitsee niitä ehkä välillä vähän liian korkealentoisia suunnitelmiani. Pojastani on kasvamassa kova sisustusapulainen, koriste-esineet vaihtavat päivittäin paikkaansa.

Pidän kodissamme sen sisällyttämistä muistoista. Vaikka olemmekin täysin remontoineet kotimme, niin en ole unohtanut tunnelmaa joka täällä oli mummuni ja pappani eläessä ja toivon itse saavuttavani sen saman tunnelman. Pidän olohuoneemme avaruudesta ja siitä kuinka ruokailutila yhdistyy siihen saumattomasti, sekä kylpyhuoneessamme olevasta ikkunasta, jonka jätimme sinne remontin yhteydessä.

Image title

Minulla on viha-rakkaussuhde vanhoihin ikkunoihimme, epäkäytännölliseen eteiseen, paksuihin kivisiin väliseiniin ja isoon pihaamme. Vanha talo tuo mukanaan omat haasteensa, mutta eivät ne haasteet kuitenkaan vielä ole olleet ylivoimaisia.

Onnellisinta täällä on...

Kaikkein paras hetki täällä on ollut se, kun vihdoin saimme pari kuukautta liian aikaisin syntyneen poikamme kotio ja juuri remontoitu kotimme täyttyi vauvantuoksusta ja uusista äänistä. Yhteiset pitkän kaavan mukaan nautitut aamupalat, ja saunan jälkeen perheen kanssa pötköttely sohvalla ovat myös niitä hetkiä joista nautin suunnattomasti.

Image title

Ja mikään ei vedä vertoja sille tunteelle, kun remontin valmistuttua voi todeta, että tämä on meidän koti ja tämä on juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin.

Haluaisin ajatella, että kotimme on onnellinen talo, onnellinen siitä, että juuri meidän perheemme asuu täällä ja pitää siitä huolta.


Katso Tsinnian 18 kaunista kuva-albumia, ja kurkkaa hänen Perhosia ja piikkilankaa -blogiinsa.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia