Valkoinen kylpyhuone pitää pintansa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
YHTEISTYÖSSÄ SVEDBERGS / StyleRoom haastatteli Svedbergs Suomen markkinointikoordinaattoria Kati Ala-Renkoa, joka kertoi meille, millaisia kylpyhuoneita suomalaisista kodeista tänä päivänä löytyy.


Suomalainen kylpyhuone on usein valkoinen
Musta-valkoinen sisustustrendi on valloillaan myös kylpyhuoneen puolella. Kylpyhuoneessa valkoisella on vankka suosio ja moni suosii kylpyhuonesisustuksessaan perinteisiä värejä.

Esimerkiksi ammeen etulevyt, pyyhekuivaimet ja muut kylpyhuonekalusteet ovat nyt vahvasti vallitsevan väritrendin mukaisia. Jos valkoisuutta haluaa rikkoa, voi maalattujen kalusteiden sijaan kokeilla eläväpintaisia luonnonmateriaaleja.

"Kylpyhuoneen tunnelma muuttuu heti hieman lämpimämmäksi eläväpintaisten kalusteiden, kuten aidon puuviilun, ansiosta", Ala-Renko ehdottaa uutta kylpyhuonesisustusta suunnitteleville


Kylpyhuonesuunnittelu alkaa mittaamalla
Mitat ratkaisevat. Ensimmäinen suunnittelussa huomioitava asia on kylpyhuoneen koko, sillä suomalaiset kylpyhuoneet ovat keskimäärin melko pieniä. Jos koko kylpyhuone uusitaan, on suunnittelu hyvä aloittaa miettimällä, mitä kylpyhuoneeseen oikeastaan halutaan, ja miten perheen arki toimii.

"Kuulemme usein, että suomalainen asiakas haluaa reilun kokoisen pesualtaan ja laskutilaa tavaroille", Ala-Renko tiivistää asiakkaiden yleisimmät toiveet.

Käytännöllisyys ja ulkonäkö kulkevat suunnitellessa yleensä käsi kädessä. Hinta–laatu-suhde, toiminnallisuus (ts. puhdistettavuus, säilytystilat) ja omaa silmää miellyttävä ulkonäkö ovat kolme tärkeintä suunnittelua ohjaavaa tekijää.


Nykyaikainen suihku ja amme tuovat luksusta arjen keskelle
Isolla yläsuihkulla varustettu suihku tuo pienen luksushetken arkeen. Vaihdin huolehtii siitä, että halutessa myös käsisuihku toimii yläsuihkun ohella.

Nykyaikainen amme on joko poreamme tai perinteinen kylpyamme. Materiaaleja on monia. Esimerkiksi vakaa valumarmoriamme mahdollistaa erilaiset hienot muotoilumahdollisuudet. Porelaitteistot ovat tänä päivänä hiljaisia, ja ammeita saa varusteltua oman maun mukaan.

Ei ole olemassa yksiselitteistä nykyammeen mallia; toiselle nykyaikainen amme voi olla on retro emaliamme mustine etulevyineen ja toinen luottaa graafisiin valumarmoriammeen muotoihin.

Ympäristöystävällisyyden rooli korostuu
Ympäristöasioista puhutaan ja kirjoitetaan tänä päivänä enemmän, joten kuluttajalla on enemmän tietoa asiasta ja hän osaa vaatia tuotteelta enemmän. On hyvä, että ympäristöasioista keskustellaan, jolloin valmistajilla säilyy tarve vastata vaatimuksiin.

Ympäristöystävällisyys näkyy kylpyhuoneessa esimerkiksi energiatehokkaina valaisimina (LED-valot tai HF-liitäntälaitteella varustetut loisteputket), kaksoishuuhtelumekanismeina wc-istuimissa ja vettä säästävinä hanoina.


Kalustemoduulit tulevat seuraavaksi
Ala-Renko kertoo, että Svedbergsillä kuulostellaan jatkuvasti niin kuluttajien toiveita ja tarpeita kuin myös ympäröiviä trendejä. He ovat esimerkiksi juuri lanseeranneet kalustemoduulijärjestelmän, joka sisältää valtavasti säilytystilaa, peittää kylpyhuoneen näkyvät pintavedot ja on modifioitavissa moniin tarpeisiin.

Svedbergsin uusi SiD-kaluste on Ala-Rengon mukaan erittäin muuntautumiskykyinen. Siihen on saatavilla erilaisia luonnonkivi- ja Dekton tasoja. Dekton on uusi materiaali, jossa on erityisen kestävä ja naarmuuntumaton.

Käy tutustumassa Svedbergsin kuva-albumiin ja tuotteisiin täällä.

– StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia