"Vanhoja valaisimia on jo yli tarpeen"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Pilviraitin harmoninen, kaunis ja kiinnostava koti on hurmannut StyleRoomissa monia. Yli 60-vuotiaan talon sisustus muuttuu ja elää asukkaiden mukana. Ihastus vanhoihin huonekaluihin syntyi muuton jälkeen.

Persoonallista edullisesti

Asun mieheni, 1,5-vuotiaan tyttäremme ja kissamme Elsan kanssa 50-luvulla rakennetussa pienessä rintamamiestalossa. Muutimme taloon viisi vuotta sitten ja olemme remontoineet sen itse. Talomme pohja-ala on vain noin 60 neliötä ja siinä on vintin lisäksi kellari. Vintissä ovat makuuhuoneet ja kellarista löytyy mm. kylpyhuone saunoineen, pieni kodinhoitohuone ja isännän mancave.

Image title

Sisustuksessa yhdistelen niin uusia kuin vanhoja huonekaluja. Sisustushankinnat yritän tehdä mahdollisimman edullisesti ja persoonallisesti pääosin kirppiksiltä. Pidämme 50–60-lukujen huonekaluista, valaisimista, tekstiileistä ja astioista. Vanhoja valaisimia meiltä löytyy yli oman tarpeen.

Ennen tykkäsin hieman modernimmasta sisustuksesta, vaikka myös edellisessä kodissamme oli paljon väriä. Kun muutimme taloomme viitisen vuotta sitten, ihastukseni vanhoja tavaroita kohtaan syttyi. Nyt kodissamme onkin paljon väriä, etenkin vihreää ja sinistä, sekä vanhoja huonekaluja ja esineitä.

Image title

"Hyväksytän ideat isännällä"

Yleensä minä ideoin sisustusjuttuja ja mies toteuttaa tai toteutamme yhdessä. Hyväksytän ideani aina isännältä ja yleensä hän hyväksyy ne, koska meillä on aika samanlainen sisustusmaku. Tykkäämme kodikkaista ja rennoista kodeista, joissa elämä saa näkyä.

Tykkäämme tehdä myös paljon itse, joten kodistamme löytyy mm. itse tehtyjä ja tuunattuja valaisimia ja huonekaluja. Tykkään myös neuloa ja virkata, joten olen tehnyt jonkin verran sisustustekstiilejä itse.

Image title

Olen tehnyt paljon löytöjä paikallisilta kirpputoreilta, mutta myös netin kautta. Tykkään etenkin Facebook-kirppiksistä, joista suosikkeihini kuuluu paikallinen kirppisryhmä sekä retrohenkinen ryhmä Rättei, Lumpui & Retroi. Lisäksi löytöjä tulee tehtyä Torin kautta ja sukulaisten nurkista.

Suosikki löytöni on oikeastaan tehnyt mieheni, joka osti minulle lahjaksi olohuoneessamme olevan vitriinin. Se vanhoine astioineen on yksi kotimme suosikeistani. Lisäksi pidän olohuoneemme siroista vanhoista k-tuoleista, jotka löytyivät mökiltämme. Verhoilutimme ne uudestaan ammattilaisella.

Image title

"Ei musta-valkoista meille"

Pidän väreistä, joten oikeastaan mitään suurta inhokkiväriä minulla ei ole. En kuitenkaan koskaan voisi kuvitella asuvani täysin valkoisessa tai musta-valkoisessa kodissa. Tällä hetkellä blogeissa näkyy paljon marmoria, joka ei oikein innosta. En myöskään pidä isoista raskaista huonekaluista. Tuntuu, että nykyajan huonekalut ovat liian massiivisia pieneen kotiimme, joten siksi yritän hankkia vanhoja kirpputoreilta.

Image title

Tuntuu siltä, että näin vanhassa talossa asuessa on aina joku paikka, joka odottaa muutosta ja koti ei tule koskaan valmiiksi. Isoin edessä oleva projekti on talomme ulkomaalaus, jota luultavasti aloittelemme tänä kesänä. Toivoisin myös ehtiväni maalaamaan jossain välissä meidän keittiön vanhan puulattian.


Pilviraitilla on StyleRoomissa 25 albumia - katso lisää kuvia! Hänellä on myös Pilviraitti-blogi, jossa kannattaa vierailla.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia