Väriä, 50-lukua ja viherkasveja

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Rohkea! Ensimmäinen sana, joka tulee mieleen Rautatieläistalosta. Remontoinnista, värikkäistä maaleista, kirjavista tapeteista ja vanhoista huonekaluista innostunut pariskunta rakentaa yli 100-vuotiaasta talosta unelmien kotiaan.


Kerrasta kodiksi

Nelihenkinen uusioperheemme asuu vanhassa keltaisessa Rautatieläistalossa Kanta-Hämeessä. Perheeseemme kuuluu minä, mieheni ja hänen kaksi poikaansa. Vanha hirsitalomme on rakennettu yli sata vuotta sitten rautatietyöläisten asunnoksi.

Yhteisen kodin tullessa ajankohtaiseksi, päätimme eräänä kesäisenä päivänä ottaa yhteyttä pitkään myynnissä olleen rautatieläistalon omistajaan ja sovimme näytön samantien. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja siitä hetkestä aloimme suunnittelemaan talon ostoa. Kaupat talosta tehtiin vuosi sitten lokakuun lopussa.

Image title


Kalusteet saavat tarvittaessa uusia käyttötarkoituksia

Meillä sisustetaan ajan kanssa ja rennolla otteella, sillä huonekalumme ovat pääosin käytettyinä hankittuja. Ainoa rautatieläistaloon uutena ostettu huonekalu on iso harmaa löhösohvamme, jota muuten odoteltiin tehtaalta melkein kaksi kuukautta muuton jälkeen.

Huonekaluja meille ostetaan kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista ja netistä. Erityisesti meitä viehättävät 50-luvun kalusteet, joita kotiin onkin kertynyt paljon vuoden aikana. Meillä huonekaluja kunnostetaan tarpeen mukaan ja niille luodaan välillä myös uusia käyttötarkoituksia.

Iso osa sisustustamme ovat viherkasvit, joita onkin kertynyt kotia kaunistamaan yli parikymmentä. Sisustustyylimme on mielestäni värikäs, raikas ja kotoisa.

Image title


Tehokas remonttikaksikko ja samanlainen maku

Ideoimme kotimme remontteja ja sisustusta yhdessä mieheni kanssa. Olemme tehokas remonttikaksikko ja meistä on hauskaa rempata yhdessä. Karkeasti jaoteltuna mieheni hoitaa meillä tapetoinnin ja minä maalauksen. Paljon ollaan saatu vuodessa aikaan, niin paljon että materiaalia oman sisustusblogin aloittamiseen oli vihdoinkin tarpeeksi.

Kodin värivalinnat, tekstiilit ja huonekaluhankinnat tulevat suurimmaksi osaksi minun ehdotusteni kautta. Onneksi meillä on hyvin samanlainen maku ja toiveet sisustuksen suhteen. Esimerkkinä makuuhuoneen remontti, jonka suunnittelun aikana molempien toiveet paljastuivat täysin samoiksi. Mieheni toivoi makuuhuoneesta sinistä ja minä olin haaveillut jo pitkän aikaa sinisestä Kiurujen yö tapetista.

Olen meistä se rohkeampi värien käyttäjä, visioni vanhojen pariovien maalaamisesta basilikan vihreällä sai ensin mieheltäni kummastuneita katseita. Onneksi mieheltäni löytyy luottoa väriyhdistelmieni toimivuuteen ja hurjaltakin kuulostavan idean lopputulos on aina ollut molemmille mieluinen. Mikäli joku värivalinta ei tunnukaan omalta, ei kun nokka kohti maalikauppaa ja uutta väriä pintaan.

Image title


Keittiön uudistus on pitkä ja innostava projekti

Seuraava kotimme isompi remontti tapahtuu keittiössä. Uutta keittiötä suunnitellaan ajan kanssa ja ideoita muhitellaan, samalla kun kerätään remonttirahoja. Haaveena on pitkä taso johon kaikki toiminnot on sijoitettu järkevästi, mustat mattapintaiset kaapinovet ja vain vähän yläkaappeja. Kaiken kruunaisi Smeg:in jääkaappi ja mieheni kauan toivoma kaasuliesi.

Muiden kodeissa ihastun kokonaisuuksiin

Huomioni kiinnittyy ensin kokonaisuuteen, sillä minulle suuret linjat ovat aina olleet tärkeämpiä kuin pienet yksityiskohdat. Kun suuret linjat ovat kunnossa, pienillä yksityiskohdilla voi hullutella. Hyvinkin omasta sisustustyylistä poikkeavat kodit saattavat saada minut huokailemaan ihastuksesta mikäli kokonaisuus on kaunis ja yhtenäinen. Vanhat kauniit huonekalut ja rohkeat värivalinnat ovat ehdottomasti katseenvangitsijoita.

Image title


Ei tulta ilman savua...

Muutettuamme olimme todella innoissamme hirsitalomme olohuoneen kauniista kakluunista. Miten tunnelmallinen ja tarpeellinen lämmönlähde olohuoneessa onkaan. Kakluuni pääsikin nopeasti muuton jälkeen tositoimiin yhdessä talon kahden muuratun takan kanssa.

Olohuone täyttyi nopeasti savusta, kun kaunis kakluuni ei millään suostunut vetämään kunnolla. Päätimme kutsua nuohoojan nopeasti paikalle joka laittoikin kakluunin heti käyttökieltoon, piipussa kun sattuu olemaan tiili jumissa. Tämä tiili on siellä vieläkin, niin kettumaisessa paikassa ettei nuohoojakaan sitä sieltä saanut pois. Meillä oli kolme lämmönlähdettä hyvin pienen hetken, mutta onneksi kahdellakin pärjätään.


Tutustu tarkemmin tähän kotiin katsomalla läpi kaikki Rautatielaistalon albumit. Äläkä missaa uutta ja nopeasti suosituksi noussutta Rautatieläistalo-blogia!


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia