Viirivillitys – 8 erilaista viirinauhaideaa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Viirejä siellä ja viirejä täällä. Ainakin StyleRoomissa on havaittavissa jonkinlainen "viirivillitys", sillä viirinauhoja näkyy kodeissa nyt entistä enemmän. Poimimme kahdeksan erilaista tapaa sisustaa viireillä, niin arkena kuin juhlana.

1. Viirinauha astiahyllyjen koristeena

Cochice on koristellut keittiön astiahyllyn itse tehdyllä punavalkoisella viirinauhalla. Viiri tuo raikasta lisäväriä vaaleiden sävyjen keskelle.

Viiri on tehty kankaanpaloista, joten se kestää pitkäänkin verrattuna paperista askarreltuihin viirinauhoihin. Toisessa kuva-albumissaan Conchice on yhdistänyt viirin punavalkoraidalliseen sisustustyynyyn.

Image title


2. Ylisöpö meloniviirinauha

Annanpp on tehnyt juhliin koristeeksi söpön vesimeloniviirinauhan, joka sopii värikkään juhlakoristelun ystäville. Viirinauhoja itse askarrellessaan voi käyttää mielikuvitusta ja huumoria ihan niin paljon kuin haluaa.

Muuten rauhallisen sävyinen sisustus muuttuu kertaheitolla värikkääksi ja juhlavaksi, kun menoniviirinauha saa vielä lisäksi rinnalleen hauskoja hedelmäilmapalloja.

Image title

 

3. Nahkapaloista tehty viiri

Jasmiinak käyttää viirinauhaa sisustuksessa katseen kiinnittävänä yksityiskohtana. Pienistä nahkapaloista itse tehty viiri sopii erinomaisesti mustavalkoiseen ja skandinaavisen minimalistiseen sisustukseen.

Image title


4. Sävy sävyyn penkkien ja jopa koiran rusetin kanssa

Itse tehdyllä viirinauhalla voi helposti viimeistellä juhlakoristelun yhteen kodintekstiilien, kattauksen, kukkien tai muun sisustuksen kanssa, kuten Wikke on vappubrunssin koristeluissa tehnyt. Viirissä on käytetty täysin samoja kankaita kuin tuolien istuinosien verhoiluissa ja koiran kaularusetissa.

Image title


5. Viirit ja juhlakattauksen viimeistely

Jos juhlakattaus on pääosassa ja samassa tilassa tulee järjestettyä monia erilaisia juhlia, kannattaa kattauskoristeiden lisäksi kiinnittää huomiota tilan muihin koristeluihin. Juhlakuvissa näkyy nimittäin usein myös seinä ja tila ihmisten takana.

Houseofstrand on askarrellut moneen eri juhlaan monet erilaiset viirikoristeet kattauskoristeiden ohella. Sama tila näyttää  joka kerta koristeiden ansiosta hieman erilaiselta.

Image title


6. Pieni viiri pienen tytön huoneessa

Viirinauhan ei välttämättä tarvitse olla näyttävä eikä erottautua sisustuksesta liikaa.  TarjasSnowlandin tyttären huoneesta löytyy paljon pieniä yksityiskohtia, ja siro, pieni viirinauha on yksi niistä.

Image title


7. Viirinauha mustasta teipistä

Charlottataskinen on tehnyt pelkistetyn mustan viirinauhan sisustusteipistä valkoisiin kaapinoviin. 

Image title


8. Muutakin kuin kulmikasta

Useimmat StyleRoomista löytyvät viirinauhat on tehty kulmikkaista kolmioista, mutta joukosta voi bongata toki myös paljon muitakin muotoja. Esimerkiksi Kahdenvaiheilla on tehnyt viirin puolipalloista. Sisustuksessa on muutenkin paljon graafisia muotoja, musta ja valkoinen vierekkäin.

Image title


Tässäpä nämä kahdeksan erilaista tapaa sisustaa viirinauhoilla. Lisää viiri-ideoita löydät StyleRoomin "viirinauha"-teemasivulta. Tältä listalta jäivät vielä uupumaan ainakin kaikki pihojen ja puutarhojen viirikoristeet.

Allekirjoittanut aikoo ainakin tulevana kesänä järjestää yhden piknikin, jolla laitan viirinauhan puuhun koristamaan piknikpaikkaa. Voihan sitä kai väliaikaisesti piknikilläkin "sisustaa"?


Iloisin terveisin,
Hannele / StyleRoom


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia