Viisi vinkkiä grillin valintaan

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

YHTEISTYÖSSÄ KAASUVALO / Pallogrilli, kaasugrilli sivukeittimellä vai kaikenkattava kesäkeittiö? Kokosimme vinkkilistan avuksi sopivan grillin valintaan. 

Grillaaminen perheen ja ystävien kanssa on kesän pieniä, suuria iloja. Oikeanlaisen grillin valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa - kun grilli on sopivan kokoinen ja riittävän monipuolinen, voi keskittyä nauttimaan hyvästä seurasta ja ruoanlaitosta.

1. Pienet grillit sopivat hyvin matkoille ja satunnaiseen käyttöön. Matkagrilliksi kannattaa valita nippuun taitettava, kompakti grilli, jonka voi pakata kuljetuslaukkuun. Veneilijän on syytä valita meriolosuhteisiin sopiva, ruostumattomasta teräksestä valmistettu venegrilli kaidekiinnityksellä. Pienet grillit ovat koostaan huolimatta yhtä laadukkaita ja pitkäikäisiä kuin suuremmat kaasugrillitkin - maussa ei menetä mitään.

2. Kaasugrilli on ehdoton valinta ahkeraan arkikäyttöön. Kaasugrillin saa nopeasti käyntiin ja sen pystyy lämmittämään hiiligrilliä kuumemmaksi. Hiiligrilli päinvastoin on arkikäytössä hankala, sillä hiilloksen syntymisessä kestää. Monet kaasugrilleissä on myös mahdollisuus hiiligrillaukseen, jolloin ruokaan saadaan hiilten aromi. Yhdistelmägrillissä hiillos syntyy nopeasti, sillä se sytytetään tavanomaisen sytytysnesteen sijaan kaasulla.

3. Varmista, että grillin paistopinta-ala on riittävän suuri. Polttimoiden määrä ei kerro grillin koosta vaan paistopinnan suuruus ratkaisee, mihin grilliä voi käyttää. Kun paistopinta-ala on riittävän suuri, grillin reunoilla voi kypsyttää ruokia hitaasti ja keskellä, polttimoiden päällä voi valmistaa lihat ja kalat nopeasti. Iso grilli ei kuluta kaasua sen enempää kuin pieni grilli, ja tarvittaessa grillistä voidaan käyttää vain pientä pinta-alaa.

4. Kesäkeittiö sopii vaativaan kokkailuun ulkona. Kesäkeittiö on hyvin varusteltu grilli, jossa voi valmistaa kokonaiset ateriat alusta loppuun. Kesäkeittiö rakentuu erilaisista moduuleista, tasoista ja kaapeista. Ruoanlaitto on vaivatonta, kun grillin ohessa on laskutasot astioille, leikkuulautataso esivalmisteluja varten ja allasmoduuli, johon tulee vesi. Kesäkeittiön isoa kokoa ei kannata säikähtää: grillit näyttävät myymälässä suuremmilta kuin pihassa.

5. Kiinnitä huomiota grillin materiaaleihin.Rosteri eli ruostumaton teräs ja posliiniemaloitu valurauta ovat hyviä ja helppohoitoisia grillimateriaaleja. Niistä valmistettuja pariloita ei tarvitse rasvapolttaa vaan huolellinen harjaus riittää.Grilli pysyy puhtaana, kun poistaa lihoista marinadit, eikä sammuta grilliä heti vaan antaa ylimääräisen lian palaa karrelle parin minuutin ajan grillaamisen jälkeen. Parilat ja ritilät on hyvä harjata lämpiminä metalliharjalla.Syksyllä grilli on hyvä puhdistaa huolellisesti ja talven tullen huputtaa ja siirtää grilli katoksen alle suojaan raskailta lumimassoilta. 

Haastattelimme vinkkilistaa varten Kaasuvalon Jonne Saleniusta.

- StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia