"Yleensä vieraamme vain huokailevat"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Kun Voikukkapelto eli Netta lisäsi ensimmäiset kotikuvansa StyleRoomiin, luulimme, että kyseessä on ammattilaisen sisustusluomus. Tämä koti on harmoninen, harkittu ja samalla persoonallinen jokaista yksityiskohtaa myöten.

Rohkea hybridityyli

Asun 1940-luvun lopulla valmistuneella rautatieasemalla Pirkanmaalla. Perheeseen kuuluu mies, nelivuotias poika, yksivuotias tyttö ja kohta myös kissanpentu. Olemme remontoineet taloa koko tämän 4,5 vuotta, kun olemme täällä asuneet.

Asema oli otettu asuinkäyttöön 80-luvun lopussa ja pintamateriaalit olivat sitä aikakautta. Huone kerrallaan olemme kuorineet muovimattokerrokset ja lastulevyt pois, ottaneet vanhat lautalattiat esiin ja tehneet huoneista meidän näköisiämme.

Image title

Kuvailisin kotimme tyyliä sanalla hybridi :) Kotimme on sekoitus vanhaa ja kierrätettyä, uutta ja perittyä. Tyyli on varmastikin aika omanlainen enkä varsinaisesti noudata mitään tiettyä tyylisuuntaa. Rakastan paljon erilaisia tyylejä ja aikakausia ja poimin niistä itselleni mieluisia juttuja ja yhdistelen rohkeasti.

Image title

"Onneksi on paljon neliöitä sisustettavana"

Kotimme tyyli on vuosien varrella elänyt jonkin verran. Kun muutimme edelliseen vanhaan 1930-taloomme n. 8 vuotta sitten, vaihtuivat huonekalut ikealaisista huutokauppa- ja kirpputorilöytöihin. Tuolloin tyyli oli aika maalaisromanttinen ja sopi erityisesti sen talon huvilamaiseen tyyliin. Kun muutimme asemalle, alkoivat sukulaiset tarjoamaan vanhoja huonekalujaan meille. Niinpä niitä onkin kertynyt…

Nyttemmin olen pistänyt muutaman vanhan huonekalun kiertoon ja koittanut hieman karsia runsautta, tilpehöörin ja huonekalujen määrää. Onneksi on kuitenkin iso talo, jossa on paljon neliöitä ja myös paljon sisustettavaa :)

Kotonamme parasta ovat keittiö, valo ja tilavat huoneet. Keittiön siirtäminen vanhasta paikasta aseman entiseen odotushuoneeseen oli kyllä parhaita päätöksiämme. Nykyinen keittiö on ihanan tilava, valoisa ja persoonallinen.

Image title

Ärsyttävintä talossamme ovat epäkäytännölliset ja olemattomat säilytystilat sekä pieni eteinen. Säilytysongelmaan on onneksi nyt tulossa helpotusta, kun kodinhoitohuone viimein valmistuu. Yläkerta kaipaisi vielä kunnon kaappitilaa, etteivät tavarat ajelehtisi siellä valtoimenaan. Remontin keskellä eläminen ärsyttää välillä aika paljon, mutta toisaalta tunne on mahtava aina, kun ”uusi” huone valmistuu. Reilu neljän vuoden jälkeen voisi sanoa, että ollaan jo voiton puolella :D

Siisti koti ihastuttaa aina

Meillä on varmaan aika monta katseenvangitsijaa kotonamme, joten yleensä vieraat vain huokailevat ihastuneena ;) Totta puhuen suurimman ihastuksen saa osakseen iso keittiömme. Vanha lipunmyyntiluukku usein myös huomataan. Hiljattain remontoidut kylpyhuoneet ovat myös sellaisia, jotka ovat tähän mennessä kiinnittäneet vieraiden huomion ja ihastuttaneet.

Vaikka kaikki seinät ja lattiat oli kuorrutettu sävy sävyyn muovimatoilla, persikanvärisillä tapeteilla ja ysäriboordeilla, teki talon valoisuus ja olemus heti ensimmäisellä näytöllä lähtemättömän vaikutuksen. Vasta sisällä talossa tajusimme, että kyseessä oli vanha rautatieasema. Sitä ei kerrottu myynti-ilmoituksessa.

Image title

Rakastan erilaisia tyylejä ja toisten kotona saatan ihailla jotakin juttua, joka ei välttämättä istuisi omaan kotiini ja sisustustyyliini. Siisti koti, oli se sitten oma (harvemmin tällä hetkellä - siitä pitävät kaksi pientä lasta huolen) tai toisen oma, ihastuttaa aina. Samoin laadukkaat ja aidot materiaalit.


Katso lisää kuvia tästä upeasta kodista, ja tutustu myös Voikukkapelto-blogiin.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia